Drobná porucha výtahu

30.10.2015 15:54

Zhruba po dva uplynulé týdny mnozí z bydlících zaregistrovali špatné dovírání dveří u malého výtahu v přízemí.  Pan Pavel Hološka závadu bezprostředně po jejím zjištění nahlásil servisní firmě. Musíme, žel, nést následky rozhodování někdejšího vedení TPÚ SBD Máj Brno, tehdejšího vlastníka domu. Pro modernizaci výtahů v roce 2009 vybrali, snad nejlevnější, výtahářskou firmu. Došlo-li k výběrovému řízení, pak bez účasti či rozhodovacího vlivu zástupců samosprávy domu. Výtahy jsou turecké výroby a servisní firma se snaží získat potřebný drobný náhradní díl. Doufejme, že se jim to podaří.

 

Byl jsem pár dnů mimo Brno. Po návratu ve čtvrteční podvečer vidím, že kdosi neznámý připsal na pozvánku na shromáždění vlastníků dne 26. 11. 2015 vyvěšenou na nástěnce ve vstupu do domu poznámku:  „Prosíme o opravu dveří u malého výtahu. Nedovírají samy. Díky“. Pisatele slušně formulované žádosti i všechny ostatní bydlící si dovolím informovat o tom, že pan Pavel Hološka sdělení, že oprava je nahlášena opakovaně vyvěšuje na nástěnce. Na vnitřní straně dveří výtahu v přízemí pak letákem žádá bydlící, aby po vystoupení z výtahu dveře zavírali. Z logicky nepochopitelných důvodů však jeho letáky krátce po jejich vyvěšení někdo odstraňuje.

 

Podobně zmizely během několika hodin i pozvánky na shromáždění vlastníků, které jsem vylepil ve výtazích už 21. 10. Přitom by všem vlastníkům jednotek mohlo být známo, že tyto a podobné materiály doručuji adresně buď na poskytnuté e-adresy, nebo v tištěné podobě vkládám do poštovních schránek.  

 

FJ