Nástěnka

14.11.2019 15:33

Mnohá předchozí léta jsme měli ve vstupní prostoře domu umístěnu nástěnku. Sloužila k podávání aktuálních informací. Nejen od výboru SVJ. Charakteristické bylo, že pokud jsem nějakou informaci zveřejnil já a, jak je mým zvykem jsem ji vlastnoručně podepsal, záhy zmizela. Byť se jednalo třeba o pozvánku na shromáždění SVJ, kterou adresně doručuji všem vlastníkům jednotek. Kdysi jsem k tomu poznamenal, že v domě je zřejmě sběratel mých autografů. Důležitý byl seznam bydlících určený zejména pro poštovní doručovatele. (Vedoucí směny doručovatelů pošty Brno 12 jsem dával jeho aktualizované obtahy).

V pátek dne 8. 11. 2019 nástěnka zmizela. Měl jsem zato, že ji sundal nově zvolený člen výboru Radek Sokol. Na schůzi výboru SVJ  dne 23. 10. totiž navrhnul, abychom stávající nástěnku – nic extra – zaměnili za dvě nové. Jednu veřejnou a druhou, uzamykatelnou, pro podstatné informace a sdělení od výboru  SVJ. Vzápětí se ukázalo, že odstranění nástěnky není jeho dílem ani akcí někoho dalšího z výboru. Proto na místo, kde nástěnka visela, vyvěsil výzvu.

V pondělí dne 11. 11. mi věrohodný spolubydlící sdělil, kdo nástěnku odstranil a že ji odhodil do křovin před naším domem. Na možných důvodech tohoto počinu, patrně i několika dalších „záškodnických“ akcí, jsme se ve výboru v podstatě shodli.

Obě nové nástěnky budou brzy nainstalovány.  

FJ

PS.: Pokusil jsem se nástěnku vyprostit ze zajetí křovin přístupem přes zídku. Nezdařilo se. Pouze jsem zjistil, že lepenka je mokrá a nástěnka tudíž nepoužitelná. Přesně po týdnu se obvjevila ve vstupní prostoře domu. Po několika dnech mi jedna spolubydlící sdělila, že nástěnku vyprostila z křovin, přístupem z druhé strany - od parkujícího auta.

Nové nástěnky zakrátko, a podle původního záměru, nainstalovali 17. 11. mí dva kolegové z výboru - Radek Sokol a Bořek Řezanina. Dne 23. 11. pak oba vyklidili a odvezli "domovní odpad" z popelárny a dalších společných prostor, který tam "odložili" někteří nepořádní  spolubydlící.